Food Your Thought

View Original

5x Basis, betaalbare en onmisbare keuken apparaten

Het kan best zijn dat je momenteel veel gedachtes ervaart als:

Gezond eten is een gedoe…
Kost veel tijd en moeite om te snijden…
Geen zin om uren in de keuken te staan…

Gelukkig ik ook niet en zo hoef je een gezond eetpatroon ook niet te ervaren! Er zijn namelijk hele handige apparaten die je hierbij kan helpen om een snelle en makkelijke maaltijd op tafel te toveren.

Hieronder deel ik enkele favoriete basis apparaten die het me een stuk makkelijker hebben gemaakt! En ik leg uit waar jij het ook voor kunt gebruiken.

  1. Blender

Absoluut een blender! Een must have als je het mij vraagt. Met een blender maak je de heerlijkste smoothies, sappen, pannenkoek beslag, bulletproof coffee of ijskoffie in een handomdraai. Op deze manier kun je heel gemakkelijk meer groentevezels, vitamines, mineralen, eiwitten en vetten binnenkrijgen.

Wat is handig om op te letten bij het aanschaffen van een blender? Het aantal Watt. Ik raad zeker wel minstens 1000 Watt aan voor de krachtigheid. Zeker als je soms wat stevigere groentes of bevroren fruit aan toevoegt. En mijn voorkeur gaat uit naar een blender gemaakt van glas.

See this content in the original post

2. Staafmixer set

Op de tweede plek absoluut deze staafmixer set. Je hebt er direct een maatbeker bij, garde, mini food processor en staafmixer. Ideaal om heerlijke soepen mee fijn te maken of van bloemkoolroosjes “rijst” te maken.

Maar ook perfect om je eigen mayonaise te maken! Alleen een staafmixer en maatbeker voor nodig. En met de mini food processor kun je gemakkelijk noten fijn maken voor als je gezonde lekkernijen wilt bakken.

See this content in the original post

3. Rasp

Ideaal voor een wortelsalade of om zelf bloemkoolrijst mee te maken. Of citroenen en sinaasappels te raspen voor in een heerlijke gevulde ontbijtcake.


See this content in the original post



4. Bakpapier mat of ongebleekte en vetvrij bakpapier

Ik moet zeggen dat ik geen voorstander ben van plastic en siliconen, maar het fijne is wel dat het herbruikbaar is. Veel bakpapier bevat ook een soort ‘plastic’ of metaal coating laag. En daarom zijn deze twee de ‘bewustere’ keuzes. :-)

See this content in the original post





5. Weegschaal

En natuurlijk een keuken weegschaal! De ‘gewone’ weegschaal voor lichaamsgewicht kun wat betreft linea recta inruilen voor een keuken weegschaal - veel efficiënter!

Perfect om lekkere en gezonde lekkernijen te maken, bakken én te bewaren in de vriezer - zodat je altijd iets hebt om te snoepen.




See this content in the original post


Wil je het leven nog makkelijker maken? Spaar dan voor (één van) deze 3 toppers!

  1. Magimix Blender - de blender onder de blenders. Sterk en stevig. Kunt ook heerlijke banana soft serve als toetje maken.

  2. Magimix Food processor - voor als je echt van bakken houdt en graag een heerlijke bananencake, frisse taart, hartige taart of bieten-bloemkool brood maakt. Maar ook om een wortel of knolselderij salade in 1 minuut te raspen.

  3. Crockpot - ideaal voor als je echt weinig tijd hebt. ‘s Ochtends gooi je er een kip met kruiden in en in de avond heb je gelijk je avondeten klaar.

Wil je meer tips & tricks ontvangen? In het praktische DIY Gezonde Kickstart pakket vind je bommetje vol heerlijke, makkelijke en gezonde recepten waar je deze keuken apparaten ook voor kunt gebruiken!

Blijf op de hoogte & volg me via: FacebookInstagramLinkedIn. Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel

See this content in the original post

volg @foodyourthought.nl op instagram

See this content in the original post