3 ideëen voor Sint Maarten
En het is weer tijd voor…. Sint Maarten! Het feest waarbij er weer massaal snoep op wordt gehaald ;-). Ik heb er in ieder geval hele fijne herinneringen aan. Echter, aangezien ik op de gezonde tour zit - voelt het niet goed om een zak snickers of marsrepen mee te geven. En misschien voor jou ook niet. Vandaar dat ik hieronder 3 ideeën met je deel die ik vond op de prachtige website freshhh.nl. Zelf heb ik al een voorraadje gemaakt van idee nummer 2, voor als er kinderen langs de deur komen. Fijn weekend gewenst!
Snickerballetjes
Benodigdheden:
200 gram dadels
150 gram cashewnoten
1el cacaopoeder
Snufje zout
eventueel 1el 100% pure cashewpasta
Bereiding snicker bliss balls
Week de dadels 20 minuten in warm water en blend ze vervolgens samen met de cacaopoeder (en eventueel de cashewpasta) tot een stevige karamel achtige massa.
Hak de cashewnoten in fijne stukjes.
Doe ze in een kom en meng ze met wat zout.
Meng de cashewnoten en het zout nu met de dadel massa in een kom.
Maak van de massa nu kleine balletjes en zet ze in de koelkast om op te stijven en te bewaren.
Bron: freshhh.nl
2. Kokosmakronen
Benodigdheden:
100g kokosrasp
40ml kokosmelk
optioneel: agave siroop, honing, ahorn siroop, stevia of andere zoetstof
Bereiding kokosmakronen
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de kokosrasp en de kokosmelk samen in een kom.
Kneed de 2 ingrediënten en maak er balletjes van. (Als het mengsel iets te droog is, kun je nog wat kokosmelk toevoegen)
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes hier op.
Bak de makronen 15 tot 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.
Laat ze vervolgens afkoelen en zet ze in de koelkast.
Na 1,5 uur zijn ze klaar om op te eten!
Enjoy!
Bron: freshhh.nl
3. Orea ‘ball’s’
Benodigdheden:
100 gr walnoten
gr ontpitte medjool dadels
40 gr (rauwe) cacaopoeder
1 tl vanille extract of vanillepoeder
Snufje zeezout
kokosrasp
handje cacaonibs
Bereiding bliss balls
Pak je keukenmachine en maal de walnoten tot een poeder.
Voeg vervolgens de dadels toe aan de poeder en mix het tot het een kruimelig is.
Voeg de cacao, de vanille en het zeezout toe en meng dit nog even mee.
Kneed dit mengsel vervolgens tot een geheel, verdeel in kleine hoopjes en rol hier kleine balletjes van.
Rol de balletjes door de kokosrasp en cacaonibs.
Bewaar ze in een afgesloten container in de koelkast of vries ze in!
Eet smakelijk!
Bron: freshhh.nl