Food Your Thought

View Original

Kip kerrie met 'bloemkool' rijst

Een gezondere variant van het de Oosterse ‘Kip Kerrie’ recept. Dit recept bevat lekker veel vezels van groente dus je komt zo aan je 250-500 gr groentes voor een dag! Dat komt doordat we er geen ‘echte’ rijst bij hebben, maar bloemkoolrijst én een extra salade bij hebben gedaan. Bon appetit! :)

Wat je nodig hebt:
Kip Kerrie

  • Kipfilet (liefst biologisch & lokaal)

  • 1 Ui & 2 stukjes knoflook

  • 1 el Kokosvet

  • Kruiden als kerrie, kurkuma en zwarte peper

  • Champignons

  • Prei

  • Half rood pepertje

  • 1 cm stukje Gember

  • 1 Bloemkool

Salade

  • Ijsbergsla

  • Eieren

  • Komkommer

  • Dressing: Azijn, olijfolie, honing en mosterd

Bereiding:

  1. Bak de (gesneden) kipfilet met ui, knoflook en kruiden in 1 el kokosvet in een koekenpan.

  2. Voeg de gesneden prei, champignons, pepertje en gember toe.

  3. Bak alles gaar met eventueel een deksel erop en scheut water.

  4. Rasp de bloemkool in een keukenmachine of met een rasp.

  5. Snijd ijsbergsla en komkommer.

  6. Kook een paar eitjes 8 minuten.

  7. Maak de dressing: Voeg 2el azijn, met 1 el olijfolie, een 2 tl honing en 1 tl mosterd bij elkaar en meng dit goed met een vork of lepel.

  8. Voeg alle ingredienten voor de salade toe en voeg de dressing toe naar smaak.

Een heerlijke manier om veel groentes binnen te krijgen! :)