Scrambled egg met een salade
Een simpele lunch of avondmaaltijd. Soms hoeft het niet heel ingewikkeld. Wanneer ik zelf niet goed wat ik als lunch kan eten is dit altijd een topper. Zo creëer je een prima balans tussen eiwitten (eieren), vetten (kokosolie) en koolhydraten (groente en fruit). Bon appetijt :-)
Benodigdheden:
Eieren
Bieslook
Avocado
Wortel
1 el Kokosolie
Fruit naar keuze, bijvoorbeeld aardbeien en khaki
Tuinkers voor de garnering
Hoe te bereiden:
Schep een eetlepel kokosolie in een pan en verwarm deze. Voeg vervolgens naar keuze hoeveel eieren je wilt en breek deze één voor één in de pan. Blijf vervolgens roeren met een houten lepel heen en weer, door de eieren, zodat ze met elkaar vermengen. Voeg naar smaak wat peper, zout en bieslook toe.
Maak vervolgens de salade door de avocado te snijden, de wortel te raspen en het verse fruit in stukjes te snijden. Meng het door elkaar en voeg voor de garnering nog wat tuinkers eraan toe. Schep je salade op een bord met je gebakken scrambled egg en je hebt een gevulde, simpele en lekkere avond of lunchmaaltijd.