Food Your Thought

View Original

Bananenpannenkoeken met pure chocolade en sinaasappel

Credits: freshhh.nl

Ik hou echt super veel van pannenkoeken. Soms kan je daar zo zin in hebben. En zeker als ik het me voorstel op een ‘lazy sunday’ waarbij de geur van versgebakken pannenkoeken al door het hele huis rond zweeft. Je rustig wakker wordt, niks op de planning hebt staan, vrolijke Spotify playlist op de achtergrond hoort en kunt aanschuiven bij versgebakken pannenkoeken. Yummy! Dit recept kwam ik onlangs tegen op freshhh.nl en zij maakten deze heerlijke bananenpannenkoeken.

Als topping kiezen zij voor pure chocolade en sinaasappel, maar ander fruit is ook mogelijk. Probeer ze bijvoorbeeld ook eens met rood fruit of met mango en ananas. In plaats van de pure chocolade snippers, kun je ook voor kokos kiezen. Of natuurlijk voor beide.. Genoeg opties dus!

Benodigdheden:

  • 6 eieren

  • 6 Rijpe bananen

  • 2 el Kokosolie

  • 1 Sinaasappel

  • 50 gr Pure chocolade

  • 200 gr Blauwe bessen

Bereiding bananenpannenkoeken met pure chocolade en sinaasappel:

  1. Pak en grote kom. Tik de eieren zachtjes op de rand van de kom en breek ze open. Kluts de eieren door elkaar met een garde of met een vork

  2. Schil de bananen en snijd ze in stukken (zodat je ze later beter kunt prakken). Doe de banaan bij de eieren in de kom en prak de banaan met een vork klein

  3. Verwarm twee kleine koekenpannen met kokosolie, zodat je meerdere pannenkoeken tegelijkertijd kunt bakken

  4. Pak een middelgrote soeplepel en gebruik één volle lepel per pannenkoek

  5. Schep het ei-banaan beslag in de pan en laat het geheel stollen. Wanneer de pannenkoek een geheel is geworden, kun je hem gemakkelijk omdraaien met een spatel

  6. Zorg voor een goudbruine kleur aan beide kanten

  7. Snijd intussen de sinaasappel door de helft, leg deze met het vruchtvlees naar beneden op een plank en snijd kleine schijfjes

  8. Leg de pannenkoeken op een mooi bord en leg hier wat schijfjes sinaasappel op. Verdeel de blauwe bessen en gebruik een rasp om de pure chocolade er als laatste overheen te raspen

Tip: heb je geen rasp tot je beschikking? Gebruik dan een heel scherp mes om de pure chocolade te snipperen

Credits: freshhh.nl

Blijf op de hoogte & volg me Food Your Thought: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Elke zondag komt er een nieuwe blog of recept online.

Liefs, Rachel

Meer inspiratie:

See this tag cloud in the original post

Volg @foodyourthought.nl op Instagram voor een kijkje achter de schermen

See this Instagram gallery in the original post