Bloemkoolcouscous salade
Bloemkoolcouscous salade
Soms heb je op een dag wel eens geen tijd en zin om heel lang in de keuken te staan. Vaak heb je dan geen inspiratie voor een snelle maar toch gezonde maaltijd. Deze bloemkoolcouscous salade met bietjes en geitenkaas is een smakelijk lunchrecept die ook nog eens binnen 15 minuten op tafel staat. Je hebt er geen pan voor nodig en toch heb je het gevoel dat je een avondmaaltijd eet. Dit recept bestaat uit bietjes, couscous en geitenkaas. De bieten geven de couscous een mooie roze kleur. Heerlijk koud te eten ook en om de volgende dag mee te nemen naar je werk of naar school.
FEITEN OVER BIETJES
Een goede bron van vitamine A en C, onmisbaar voor een sterk immuunsysteem; rijk aan gezonde voedingsstoffen en vezels; bevatten veel ijzer, ontgiften de lever en zuiveren het bloed- rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur.
Rode bieten bevatten ook en goede dosis antioxidanten en verkleinen het risico op hartklachten. Daarnaast bevatten rode bieten ‘betacyanine’, een plantaardig pigment dat volgens sommige onderzoeken cellen beschermen tegen kankerverwekkende stoffen. Er wordt ook onderzocht in hoeverre het tumoren kan bestrijden. Kortom, vaker bietjes eten!
Benodigdheden: (VOOR 3 PERSONEN):
140 gram bloemkoolrijst
3 gekookte rode bieten
1/3 komkommer
sap van 1 citroen
5 schijfjes geitenkaas of feta blokjes
scheutje balsamicoazijn
scheutje olijfolie
amandelschaafsel (hoeveelheid naar keuze)
Bereiding:
Maak de bloemkoolcouscous door een bloemkool te raspen.
Snijd ondertussen de rode bieten en de komkommer in kleine stukjes.
Maak een dressing van balsamicoazijn, olijfolie en citroensap.
Snijd of verkruimel de geitenkaas in kleine brokjes/stukjes.
Meng de bietjes, komkommer, geitenkaas en dressing met de couscous.
Garneer tot slot met wat amandelschaafsel! Je kunt de couscoussalade met bietjes en geitenkaas warm of koud eten, net wat jouw voorkeur heeft.
Bedankt Naomi & Robin van www.eatlivetravel.nl voor dit heerlijke recept! Bekijk hun blog voor meer inspiratie, recepten, hotspots en blogs!
Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.
Liefs, Rachel