Bloemkoolrijst
Zo maak je bloemkoolrijst
Benodigdheden:
1 hele bloemkool
Milde olijfolie of kokosolie
1 teentje knoflook
zout en peper
1el gehakte koriander
Laatst zat ik in een restaurant te eten en stond er een heerlijke poké bowl met bloemkool rijst op het menu. Ontzettend nieuwsgierig als ik was, heb ik dit besteld en het was echt heerlijk! Natuurlijk ging ik daarna meteen op zoek naar een simpel recept om het thuis ook zelf te kunnen maken. En die heb ik gevonden! Ideaal voor als je koolhydraat arm wilt eten of omdat het gewoon ontzettend lekker is! (je hebt wel een keukenmachine nodig!)
Bereiding
Verwijder de bladen en hak de bloemkool grof. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, die kun je namelijk gewoon eten.
Doe de stukken in de keukenmachine, of gebruik een blender of staafmixer (let op: bij de laatste 2, zorg dat het niet te fijn of een pap wordt!)
Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.
Pak een wok pan, doe hier een olie in en zet deze op het vuur.
Pers of rasp de knoflook in de olie en fruit deze even kort.
Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze in een paar minuten gaar.
Breng op smaak met peper en zout en schep de koriander of peterselie erdoor.
Tip: De bloemkool smaakt heerlijk als je deze mengt met zelf gemaakte pesto!
Tip: Rauw is ook goed mogelijkheid!
Bedankt www.freshhh.nl voor het delen van dit heerlijke recept! Vind meer gezonde inspiratie op hun kanaal.
Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.
Liefs, Rachel