Kip Kerrie
Kip kerrie
Heel veel groenten in een geweldig lekkere maaltijd. Het lijkt veel werk, maar als je de kip en groenten snijdt terwijl je de uien bakt dan staat dit heerlijke gerecht verrassend snel op tafel.
6 personen / 30 minuten
Benodigdheden:
2 el olie om in te bakken
2 uien fijngesneden
peper en zeezout
350 gr biologische kip(dij)filet in stukjes
500 gr champignons in stukjes
2 courgettes in stukjes
2 rode paprika’s of 300 g sperzieboontjes in stukjes
250 ml kokosmelk
6 el kerriepoeder
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 tl verse gember geraspt
1 bloemkool roosjes geraspt (bloemkoolrijst)
Bereiding:
Verhit de olie een grote koekenpan op laag vuur. Bak de ui met peper en zout naar smaak in 10 minuten of langer glazig en zoet.
Voeg de kipfilet toe en bak deze lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak tot ze wat zachter zijn.
Voeg de courgette, paprika of boontjes, kokosmelk, kerrie, knoflook en gember toe en laat de groenten op laag vuur gaar worden en de saus indikken.
Serveer met bloemkoolrijst.
Bedankt Petra van www.koeckeney.nl voor het heerlijke recept! Bekijk haar website voor meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten.
Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.
Liefs, Rachel