Omelet van spinazie, champignons en kerstomaatjes
Omelet met spinazie, champignons en kerstomaatjes
Benodigdheden:
4 grote eieren
150 gram spinazie
100 gram kerstomaten
100 gram champignons
bieslook
zout en peper naar smaak
olijfolie
Bereiding:
Spoel de spinazie en de kerstomaten. Droog de spinazie met een slazwierder of spoel je groenten even op voorhand.
Snijd de tomaten, de champignons en de spinazie in reepjes.
Doe een eetlepel olijfolie in een pan. Voeg een snuifje zout en peper toe aan de olijfolie.
Doe de champignons in de pan. Bak ze twee minuutjes en voeg dan de spinazie toe.
Laat de champignons en de spinazie garen voor je de kerstomaten toevoegt. Nu laat je deze samen nog een tweetal minuutjes sudderen.
Zet de pan even van het vuur zodat het oppervlak kan afkoelen. Breek de eieren in een kom. Voeg een snuifje zout en peper toe en kluts ze.
Snijd de bieslook in stukjes en voeg toe aan het eiermengsel. Roer nog een laatste keer.
Zet de pan weer op het vuur. Voeg meteen de eieren toe aan de groenten en laat vijf minuten bakken.
Serveer!
Tips:
Door de pan even af te laten koelen, zorg je dat je ei gelijkmatig kan bakken.
Bewaar eieren op kamertemperatuur (dat zorgt voor een heleboel voordelen bij het bakken).
Dit omelet is ook erg lekker met gerookte zalm. Je kunt de zalm toevoegen wanneer je de champignons gaat bakken, of er voor kiezen pas achteraf stukjes zalm bij je omelet te doen. Geen fan van vis? Ook feta is een heerlijke aanvulling op dit gerecht. De feta voeg je toe aan het geklutste ei.
Heb je wat extra vitaminen nodig? Serveer je omelet dan vergezeld van een heerlijk slaatje.
Bedankt www.freshhh.nl voor het delen van dit heerlijke recept! Vind meer gezonde inspiratie op hun kanaal.
Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.
Liefs, Rachel