Rode kool met appel
Rode kool met appel
8 personen / 20 minuten, exclusief 3 uur oventijd
BENODIGDHEDEN:
1 rode kool stronk en buitenste bladeren verwijderd, in dunne reepjes
peper en zeezout
3 grote uien in halve ringen
6 zoete appels geschild en klokhuis verwijderd, in dikke plakken
3 el kokosbloesemsuiker of handje abrikozen in stukjes
1½ tl nootmuskaatrasp
3 teentjes knoflook fijngesneden
50 gr roomboter in klontjes
3 el wijnazijn
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Neem een ruime ovenvaste pan of schaal met deksel. Maak hierin 3 lagen waarbij elke laag bestaat uit: rode kool, peper en zout, ui, appel, nootmuskaat, suiker en knoflook. Leg bovenop de laatste laag de klontjes boter en besprenkel met de azijn.
Laat de kool 3 uur stoven in de oven.
Lekker met aardappelpuree en braadworst of hachee. Eet smakelijk!
Bedankt Petra van www.koeckeney.nl voor het heerlijke recept! Bekijk haar website voor meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten.
Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.
Liefs, Rachel