Food Your Thought

View Original

Chia zaden pudding met bosbessen en granaatappel

Zin in een ‘niet zo standaard’ ontbijtje? Probeer dan een keer deze super gezonde chia-zaden pudding. Chia zaden worden al duizenden jaren gebruikt om een gezond lichaam te ondersteunen, de huid te boosten, meer energie te krijgen en om de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan.

CHIA ZAAD

  • 25% meer vezels dan lijnzaad

  • 6x meer calcium dan melk

  • 3x meer ijzer dan spinazie

  • 8x meer omega-3 dan zalm

  • 15x meer magnesium dan broccoli

  • 30% meer atioxidanten dan blauwe bessen

Chia zaden zijn super voedzaam, ze zitten bomvol met antioxidanten, calcium, vezels en andere mineralen en vitamines. Ze worden ook super goed door het lichaam opgenomen en hoeven niet eerst vermalen of op een andere manier bereid te worden. Daarnaast zijn Chia zaden veilig om iedere dag te eten, zijn ze 100% vrij van chemicaliën of toevoegingen en kan het jaren bewaard worden!

Dit ontbijt geeft jou een echte oppepper voor je huid. De chia-zaden bevatten veel omega-3 vetzuren die een belangrijke rol spelen in ontstekingsprocesen. Omega-3 vetzuren verhinderen bepaalde moleculen die leiden tot ontstekingen en huidproblemen. Ze ondersteunen ook een gezonde omzet van huidcellen, wat huidproblemen en acne binnen de perken houdt.

Daarnaast bevatten de bosbessen en de granaatappelpitjes uit dit ontbijtje veel anti-oxidanten. Anti-oxidanten, zoals Vitamine C en vitamine E hebben een kalmerend effect op de huid en gaan huidveroudering tegen.

NODIG (VOOR 1 PERSOON):

  • 1 kop amandelmelk (100 mililiter)

  • 3 eetlepels chiazaad

  • mespuntje vanillepoeder

  • 1/2 eetlepel kaneel

  • 1 eetlepel honing

VOOR DE TOPPING (DIT KUN JE VARIËREN)

  •  bosbessen

  • granaatappelpitjes

HOE:

  • Meng de chiazaden, de amandelmelk, de honing, kaneel en het mespuntje vanillepoeder

  • Giet in een weckpotje of bakje en laat het een nachtje in de koelkast staan. Het is dus van belang dat je dit ontbijtje de avond van tevoren al maakt. Op deze manier nemen de chia-zaden het vocht op en gaan ze zwellen. Dit zorgt ervoor dat het een pudding wordt.

  • De volgende ochtend kun je het uit de koelkast halen en er een lekkere topping opdoen van vruchten, noten en bessen. Ik heb deze keer gekozen voor bosbessen en granaatappelpitjes!

Eet smakelijk!