Heerlijke zoete aardappel (nacho)schotel om te delen
Mijn ‘guilty pleasure’ is wel echt zoete aardappelfriet. Toen ik dit recept voorbij zag komen op freshhh.nl dacht ik: deze moet ik proberen! En wil ik jullie natuurlijk ook niet onthouden ;-). Dit recept is ideaal voor als je iets te vieren hebt of er een (groot) gezelschap over de vloer komt.
Benodigdheden:
Oven
Bakpapier
Keukenpapier
Grote kom of schaal
Benodigdheden Schotel:
1 kilo Zoete aardappelen
50 gr Koriander
1 Citroen
2 el Olijfolie
Snufje peper en zout
Benodigdheden Dips:
Salsa dip:
4 Tomaten
1 Rode ui
1 Teentje knoflook
1 el Olijfolie
Avocado dip:
3 Rijpe avocado's
1 Rode ui
1 Teentje knoflook
1 Limoen
Snufje zout
Bereiding zoete aardappel (nacho)schotel:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne repen (friet vorm). Hoe dikker je de zoete aardappels snijd, hoe langer ze in de oven zullen moeten. Houd dus ongeveer een dikte van 1 cm aan
Pak een ovenplaat of rooster en leg hier een stuk bakpapier op. Smeer 1 eetlepel olijfolie over de bakplaat uit met een stukje keukenpapier
Verdeel de zoete aardappelrepen over de plaat en besprenkel met wat olie, peper en zout
Bak de repen voor 30 minuten, houd goed in de gaten en draai alle repen elke 5 minuten om
Haal de repen uit de oven wanneer ze klaar zijn, prik er met een vork in om te voelen of de repen goed doorbakken zijn
Doe de zoete aardappel repen in een kom of op een schaal en
Intussen bereid je de dips:
Voor de salsa-dip snijd je de tomaten in kleine blokjes, doe deze in een kommetje
Snijd de ui heel erg klein, doe de stukjes ook in het kommetje
Pers de knoflook uit boven de kom, voeg de olie ook toe en meng alles door elkaar
Prak het geheel een klein beetje met een vork
De salsa-dip is nu klaar
Voor de avocado-dip snijd je de avocado door de helft en verwijder je de pit
Doe alles in een nieuwe kommetje en knijp de limoen uit boven de avocado
Prak de avocado met een vork, de limoen zorgt ervoor dat de avocado niet zo snel bruin wordt
Snijd nogmaals een ui klein, pers de knoflook en voeg alles aan de avocado toe
Voeg als laatste een snufje peper en zout toe
Naar wens kun je ook nog crème fraîche toevoegen
Tip: In plaats van repen kun je ook schijfjes serveren. Nog een tip: in plaats van bovenstaande avocado dip, kun je ook eens deze avocado zongedroogde tomaten dip proberen!
Credits: freshhh.nl
Blijf op de hoogte & volg me Food Your Thought: Facebook, Instagram, LinkedIn & Twitter. Elke zondag komt er een nieuwe blog of recept online.
Liefs, Rachel