Heerlijke zoete aardappel (nacho)schotel om te delen

 
Credits: freshhh.nl

Credits: freshhh.nl

Mijn ‘guilty pleasure’ is wel echt zoete aardappelfriet. Toen ik dit recept voorbij zag komen op freshhh.nl dacht ik: deze moet ik proberen! En wil ik jullie natuurlijk ook niet onthouden ;-). Dit recept is ideaal voor als je iets te vieren hebt of er een (groot) gezelschap over de vloer komt.

Benodigdheden:

  1. Oven

  2. Bakpapier

  3. Keukenpapier

  4. Grote kom of schaal

Benodigdheden Schotel:

  • 1 kilo Zoete aardappelen

  • 50 gr Koriander

  • 1 Citroen

  • 2 el Olijfolie

  • Snufje peper en zout

Benodigdheden Dips:

Salsa dip:

  • 4 Tomaten

  • 1 Rode ui

  • 1 Teentje knoflook

  • 1 el Olijfolie

Avocado dip:

  • 3 Rijpe avocado's

  • 1 Rode ui

  • 1 Teentje knoflook

  • 1 Limoen 

  • Snufje zout

Bereiding zoete aardappel (nacho)schotel:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne repen (friet vorm). Hoe dikker je de zoete aardappels snijd, hoe langer ze in de oven zullen moeten. Houd dus ongeveer een dikte van 1 cm aan

  3. Pak een ovenplaat of rooster en leg hier een stuk bakpapier op. Smeer 1 eetlepel olijfolie over de bakplaat uit met een stukje keukenpapier

  4. Verdeel de zoete aardappelrepen over de plaat en besprenkel met wat olie, peper en zout

  5. Bak de repen voor 30 minuten, houd goed in de gaten en draai alle repen elke 5 minuten om

  6. Haal de repen uit de oven wanneer ze klaar zijn, prik er met een vork in om te voelen of de repen goed doorbakken zijn

  7. Doe de zoete aardappel repen in een kom of op een schaal en

Intussen bereid je de dips:

  1. Voor de salsa-dip snijd je de tomaten in kleine blokjes, doe deze in een kommetje

  2. Snijd de ui heel erg klein, doe de stukjes ook in het kommetje

  3. Pers de knoflook uit boven de kom, voeg de olie ook toe en meng alles door elkaar

  4. Prak het geheel een klein beetje met een vork

  5. De salsa-dip is nu klaar

  6. Voor de avocado-dip snijd je de avocado door de helft en verwijder je de pit

  7. Doe alles in een nieuwe kommetje en knijp de limoen uit boven de avocado

  8. Prak de avocado met een vork, de limoen zorgt ervoor dat de avocado niet zo snel bruin wordt

  9. Snijd nogmaals een ui klein, pers de knoflook en voeg alles aan de avocado toe

  10. Voeg als laatste een snufje peper en zout toe

  11. Naar wens kun je ook nog crème fraîche toevoegen

Tip: In plaats van repen kun je ook schijfjes serveren. Nog een tip: in plaats van bovenstaande avocado dip, kun je ook eens deze avocado zongedroogde tomaten dip proberen!

Credits: freshhh.nl 

Blijf op de hoogte & volg me Food Your Thought: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Elke zondag komt er een nieuwe blog of recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie:

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more