Frittata
Orgineel recept van: www.eatlivetravel.nl.
Frittata
BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PERSONEN):
Gedroogde tomaatjes
1 courgette
1 ui
1 teentje knoflook
1 bakje verse basilicum van 15 gram of van een plant
8 eieren
2 eetlepels water
olijfolie of kokosolie
BEREIDING:
Snijd de courgette in kleine stukjes en de fijn.
Verhit kokosolie of olijfolie in een koekenpan. Bak de ui en voeg geperste knoflook eraan toe. Bak eventjes en voeg vervolgens de courgette eraan toe. Voeg naar smaak peper en zout toe
Hak de basilicum fijn en klop de eieren met 2 eetlepels water. Meng de basilicum door de eieren.
Schenk het eimengsel in de pan.
Bak de frittata op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin. (kan ook iets langer of korter zijn). Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat anders brandt de frittata aan.
Leg een bord op de pan en draait de frittata om. Laat de frittata omgekeerd in de pan glijden en bak in 5 minuten gaar.
Snijd de ‘frittata’ in 4 stukken als een soort taart.
Eet smakelijk!!! Geniet van deze frittata!
Bedankt Naomi & Robin van www.eatlivetravel.nl voor dit heerlijke recept! Bekijk hun blog voor meer inspiratie, recepten, hotspots en blogs!
Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.
Liefs, Rachel