Prei-pompoensoep

 
Orgineel recept komt van: www.koeckeney.nl.

Orgineel recept komt van: www.koeckeney.nl.

Pompoen-preisoep

4 personen / 30 minuten

BENODIGDHEDEN:

  • 1 pompoen ontpit en in stukjes

  • 2 uien gesnipperd

  • 3 preien in ringen

  • 1 tl venkelzaad

  • 1½ liter groentebouillon (of water)

  • 2 el ghee of kokosolie

  • extra vierge olijfolie voor erbij

BEREIDING:

  1. Verwarm de olie op laag vuur in een soeppan. Bak de ui in 10 minuten of langer glazig en zoet. Indien water gebruikt i.p.v. groentebouillon kun je ook 1 el kerriepoeder bij de uien eraan toevoegen.

  2. Voeg venkelzaad toe en laat 2 minuten meebakken. Voeg pompoen en prei toe en laat 2 minuten meebakken.

  3. Giet zoveel bouillon (of water) in de pan dat de groenten onder staan. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

  4. Pureer de soep met een staafmixer en voeg zo nodig extra bouillon toe als de soep te dik is. Serveer met een scheut extra vierge olijfolie van goede kwaliteit.

TIP
Een mezzaluna is het perfecte hulpmiddel om een pompoen doormidden te snijden. Je kunt veel kracht zetten zonder het risico te lopen jezelf te snijden. Mijn mezzaluna kocht ik ooit via de website van Nigella Lawson en is inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar via diverse websites. Dit handige hulpje gaat al jaren mee en gebruik ik vaak in mijn keuken! Bekijk hier meer handige tips voor in de keuken.

Bedankt Petra van www.koeckeney.nl voor het heerlijke recept! Bekijk haar website voor meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten. 


Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via FacebookInstagramLinkedIn &  Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie:

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more