Frisse venkelsalade
Recept: www.eatlivetravel.nl
Salade venkel
Salades! Ik ben er dol op. Een salade maak je snel, is makkelijk, gezond en je kunt er eindeloos mee variëren.
Benodigdheden: (VOOR 2 PERSONEN):
1 venkel
80 gram eikenbladslamelange
2 eetlepels pijnboompitten
8 zongedroogde tomaatjes
12 blokjes komijnekaas van Stompetoren [deze kun je ook vervangen voor feta blokjes of handje cashewnoten met edelgistvlokken]
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamico-azijn
1/2 eetlepel appel-azijn
1 eetlepel citroensap
peper/zout
Bereiding:
Snijd de groene stelen, eventuele bruine delen en een reepje van de onderkant van de venkel af. Spoel de venkelknol af en snijd deze doormidden. Verwijder vervolgens het harde gedeelte aan de onderkant van de knol. Snijd de venkel overdwars in plakjes.
Roerbak of wok de venkel op hoog vuur in een beetje olijfolie. Draai na vijf minuten het vuur laag. Laat dit op laag vuur nog enkele minuten bakken tot de groente beetgaar is.
Snijd de komijnekaas in blokjes van 1 bij 1 cm. Of gebruik fetablokjes of cashewnoten met edelgistvlokken.
Rooster de pijnboompitjes in een (droge) koekenpan op laag vuur.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1/2 eetlepel appel-azijn en 1 eetlepel citroensap met elkaar te mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over twee borden en maak het bord met de gegrilde venkel, de pijnboompitjes, blokjes komijnekaas, zongedroogde tomaatjes en de dressing.
Eetsmakelijk!
Bedankt Naomi & Robin van www.eatlivetravel.nl voor dit heerlijke recept! Bekijk hun blog voor meer inspiratie, recepten, hotspots en blogs!
Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via Facebook, Instagram, LinkedIn & Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.
Liefs, Rachel