Vegan courgette soep

 
Orgineel recept komt van: www.freshhh.nl

Orgineel recept komt van: www.freshhh.nl

Vegan courgette soep

Benodigdheden: 

  • 1 hele courgette

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook (of meer natuurlijk)

  • 1 grote zoete aardappel (paarse variant)

  • 1 rode paprika

  • 1 wortel

  • 1 middelgrote pastinaak

  • 1 theelepel gedroogde komijn

  • 1 theelepel curry poeder

  • zout en peper naar smaak

  • olijfolie

Bereiding:

  1. Hak de ui in stukjes en plet de knoflook met de zijkant van je mes, en snijd in fijne reepjes.

  2. Snijd dan de courgette in blokjes.

  3. Schil vervolgens de pastinaak en snijd in schijfjes.

  4. Snijd de wortel en de paprika in schijfjes, of dunne reepjes.

  5. Laat de aardappel ongeschild, maar spoel ‘m grondig. Rasp de aardappel.

  6. Breng water aan de kook in een waterkoker.

  7. Doe een eetlepel olijfolie in een soep pot.

  8. Bak de ui in de soep pot samen met de knoflook lichtbruin.

  9. Voeg vervolgens de aardappel toe en laat een minuutje doorbakken. Roer goed.

  10. Doe nu de rest van de groenten samen met de komijn en het curry poeder in de pot en bak een minuut of twee, terwijl je goed blijft roeren.

  11. Voeg het kokende water toe en voeg wat extra peper en zout eraan toe..

  12. Laat de courgette soep een halfuurtje koken.

  13. Mix dan het geheel.

Restjes van deze courgette soep bewaar je drie tot vier dagen in de koelkast, of nog veel langer in de diepvries. Er van uitgaande dat er wat overblijft natuurlijk!

Bedankt www.freshhh.nl voor het delen van dit heerlijke recept! Vind meer gezonde inspiratie op hun kanaal. 


Blijf op de hoogte & volg Food Your Thought via FacebookInstagramLinkedIn &  Pinterest. Elke zondag komt er een nieuw recept online.

Liefs, Rachel

 

Meer inspiratie:

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more