RECEPT: Champignonsaus - maar dan zonder pakje

 

In het vorige filmpje probeerde ik Kip Kerrie na te maken zonder een pakje en dit keer dacht ik aan Champignonsaus. Champignonsaus kan je heerlijk bij vlees, vis of gebakken groente serveren, maar ook over een warme herfst salade. 

En ook hier heb ik een klein filmpje van gemaakt,  ben benieuwd wat je ervan vindt. Lees verder voor het recept om thuis zelf uit te proberen. :-)

Wat je nodig hebt:

1 Bakje champignons
1 Ui
2 Teentjes knoflook
2 el Kokosolie/vet
1 á 2 el Kerriepoeder
1 Glas water
Scheutje Kokosmelk
Bindmiddel (ik heb KuZu gebruikt, maar je kunt ook maïzena, johannesbroodpitmeel, arrowroot, gelatine of agar agar gebruiken)

Hoe maak je het:

Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit in kokosvet. Voeg vervolgens wat kerriepoeder toe. Snijd ondertussen de champignons en voeg deze erbij. Even laten bakken met de deksel erop. Voeg vervolgens wat water toe, met daarbij een scheutje kokosmelk en laat het eventjes sudderen. Voeg wat zout en peper toe voor extra smaak.

Maak vervolgens een mix van de bindmiddel die je hebt gekozen - hangt van de bindmiddel af (staat vaak wel op de beschrijving hoe je het kan mengen) en voeg deze aan de pan toe. 

Ik zelf heb voor KuZu bindmiddel gekozen, en een kleine hoeveelheid genomen en dat gemixt met wat water.

Laat het nog een paar minuten pruttelen totdat alles gaar is. Serveer het met vlees, vis of gebakken groentes! Bon appetit! :-)

Het was uiteindelijk nog vrij waterig (maar wel erg lekker!). Ik ga zelf nog verder experimenteren met andere bindmiddelen voor een stevigere massa. Mocht een betere variant hebben gevonden, dan zal ik dat natuurlijk met je delen. :)

Verder op de hoogte blijven? Volg me via: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter. Tot de volgende blog!

Liefs, Rachel

P.s. nog geen expert in het maken van filmpjes haha, maar het is een begin! ;-)
P.p.s muziek: Make Me Feel - Not The King

 
Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more