Wellicht heb je het al op mijn (persoonlijke) instagrampagina voorbij zien komen: ik heb een vision board gemaakt voor het jaar 2018! Een vision board houdt in dat je op papier een aantal waarden en doelen beschrijft of plaatjes uitknipt, waardoor het meer gaat leven en de kans groter wordt dat je deze doelen ook daadwerkelijk gaat bereiken.
Read MoreVan de week liet ik op de Instagram van Food Your Thought een foto zien van een heel mooi ontbijtje. En ik stelde daar de vraag: Moet jij elke ochtend een ontbijtje nemen om te ‘kunnen’ beginnen? Om goed de dag te startten zonder flauw te worden? Hier gaf ik al een kleine hint dat dit wellicht met je 'bloedsuikerspiegel' te maken zou kunnen hebben.
Read More"Het gaat goed, maar druk, druk, druk....". Is dat vaak je antwoord wanneer iemand vraagt hoe het met je gaat? Dan heb ik hieronder 3 tips die je helpen om weer tot rust te komen en om even al die kritische stemmetjes in je hoofd stil te krijgen (ja, we hebben ze allemaal).
Read MoreHallo daar! Allereerst: een heel gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst! Hoe zijn bij jullie de feestdagen gegaan? Heftig, saai, veel verleidingen of gewoon erg gezellig? Ikzelf heb het erg naar mijn zin gehad en heb het overleefd - zonder suiker, zuivel en granen! Het viel hartstikke mee dat ik dit jaar voor het eerst zo gemakkelijk de zoete broodjes, toetjes, drankjes, hapjes etc. kon laten staan.
Read MoreJe herkent het vast wel. Op een gegeven moment heb je een aantal vaste recepten die altijd goed in de smaak vallen en die je daarom wekelijks weleens op tafel zet. Maar... na de vijfde keer in een korte tijd heb je daar ook wel weer genoeg van. Hoe kun je blijven variëren met je eten, zonder dat het teveel moeite kost?
Read MoreDe maand januari komt er alweer bijna aan! Voor de meeste mensen weer tijd voor het hebben van goede voornemens. Zelf heb ik wat dubbele gevoelens daarbij... een 'goed voornemen' zegt eigenlijk niets over of je het daadwerkelijk gaat doen of niet. Het idee is er, alleen nu nog de uitwerking.
Read MoreNu ik de titel type denk ik ineens: 'Goh, de tijd ging toch wel heel snel'. Momenteel ben ik al ongeveer 5/6 weken bezig met deze kruidenkuur. Dit betekent dat ik in theorie al over de helft ben. Echter, hoe gek dit ook mag klinken, plak ik toch de maand januari er nog achteraan.
Read MoreVraag jij je weleens af waar het vandaan komt? Stel je voor je komt thuis van een dag werken en je hebt barstende koppijn. Of je wordt wakker met enorme krampen/steken in je buik. Of ben je ieder jaar weer de klos met hooikoorts of een griep. Hiermee kunnen we nog wel even doorgaan, want ik denk dat iedereen weleens zulke ervaringen heeft meegemaakt.
Read MoreVolgende week is het al zover: de maand december breekt aan! Officieel weer de laatste maand van het jaar, wat natuurlijk weer met veel gezellige feestdagen wordt afgesloten. Ontzettend leuk! Ik hou er wel van. Maar waar deze feestdagen ook vooral in het teken van staan, naast het ontvangen en geven van cadeaus en het spenderen van tijd met dierbaren, is eten.
Read MoreMomenteel ben ik 23 dagen bezig met het kruidenpillen protocol. Dit protocol doe ik (minimaal) twee maanden om van verschillende ‘slechte’ bacteriën die in mijn darmen zitten, af te komen. Lees in mijn vorige blog wat de ‘slechte’ bacteriën voor een effect hebben op de gezondheid en welke klachten hierbij kunnen worden ervaren.
Read MoreAfgelopen zomervakantie was ik in het prachtige Zweden te vinden. Het viel me op dat het daar ontzettend ruim, schoon en rustig was. Maar ook dat de Zweedse mensen zelf rust uitstraalde en ik het gevoel kreeg dat ze het allemaal ‘goed hadden’. Weinig stress, maar tevreden met wat ze hebben.
Read MoreDe herfst is begonnen en we zijn onderweg naar de donkerste periode van het jaar. Voor de een de mooiste tijd van het jaar, voor de ander minder: Het kan zijn dat je juist in deze periode (meer) last krijgt van sombere en neerslachtige gevoelens.
Read MoreStel je voor, je rijd in je mooie auto en opeens gaat op het dashboard het olielampje branden. Wat ga je doen? Ga je het lampje vervangen of de olie verversen?
Read MoreBij een eerste blog hoort natuurlijk een korte kennismaking. Ik wil me hier graag even voorstellen. Maar niet alleen voorstellen, ook wil ik jullie meenemen in het verhaal achter Food Your Thought – waarom ben ik er eigenlijk mee begonnen?
Read More